Kinderen met obesitas moeten voorkomen worden

, Myrtvk
27-5-2014, 10:01 uur

Op straat zien we steeds meer dikke mensen, we kijken ze na en vormen gelijk vooroordelen. We denken namelijk vaak dat het komt doordat ze veel eten, terwijl het soms ook door een ziekte komt. Ze worden raar aangekeken als ze iets vets eten. Ze kunnen niet met de mode mee gaan, kleding kopen is sowieso moeilijk als je een maat 50 hebt. Mensen met obesitas willen niet anders behandeld worden dan andere mensen, maar zeuren tegelijkertijd wel over van alles. En dan de kinderen die dik zijn, ze hebben nog een hele toekomst voor zich. Er komen de laatste tijd steeds meer kinderen met obesitas. Ze worden gepest op school, pesten doet een kind pijn. Door het pesten isoleren kinderen zich snel.
Kinderen spelen tegenwoordig niet meer buiten, ze zitten alleen maar achter de XBOX hierdoor bewegen ze amper. Kinderen van de mensen uit de midden- en hogere sociale klasse kunnen op een teamsport of een andere sport. Hierdoor hebben deze kinderen meer beweging en meer sociale contacten. De kinderen uit de lagere sociale klassen kunnen niet deelnemen aan een sport en komen op deze manier in een isolatie terecht. Ze gaan meer gamen en eten daarbij een zak chips.
Hierdoor hebben ze al een grotere kans om dik te worden.
Wij vinden dat alle kinderen de mogelijkheid moeten hebben om deel te kunnen nemen aan een sport. Je moet alle kinderen gelijk behandelen, anders ontstaat op dat gebied ook weer ongelijkheid. Dit willen we voorkomen. Daarom hebben wij een super plan. Wij vinden dat alle kinderen de mogelijkheid moeten hebben tot sport, sommige kunnen niet sporten omdat hun ouders dit niet kunnen betalen. Wij vinden dat sport toegankelijk moet zijn voor alle kinderen tot 18 jaar.
Wij vinden dat alle kinderen tot 18 jaar gratis moeten kunnen sporten!
Dit wordt dan door de overheid betaald, ja de overheid maakt dan kosten maar uiteindelijk is het een win-winsituatie! Doordat kinderen de mogelijkheid hebben om te sporten, hierdoor neemt het aantal obesitas patiënten af en heeft de overheid minder zorgkosten! Zijn jullie het hier mee eens of oneens?

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Myrtvk

Re: Kinderen met obesitas moeten voorkomen worden

, m
3-6-2014, 11:36 uur

https://beyouandbeproud.wordpress.com

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar m
terug

Reageer


Het bericht waarop je wilt reageren:Onderwerp (verplicht, typ het onderwerp van je reactie in):


Bericht (verplicht, maximaal 5000 tekens):


Naam (verplicht):


E-mail (als je dit invult kunnen mensen rechtstreeks op je reageren, maar je e-mailadres komt niet op de site te staan):


Laat het mij via email weten, als er een reactie wordt gepost bij dit onderwerp.
Laat het mij altijd via email weten, als er in dit forum geschreven wordt.
Ik ontvang graag aanbiedingen en nieuws over lifestyle, plaats mij op de mailinglijst van het Lifestyleforum

  


terug